IBX DEBUGGING
IBX User NOT ACTIVE
    if (Pageview.Area.ID != 3) { //not BSU }

    Personvernerklæring

    Denne personvernerklæringen forteller om hvordan BS Undervisning samler inn og bruker personopplysninger på vegne av våre kunder.

    BS Undervisning er et heleid datterselskap av Biblioteksentralen SA. Vi har spesialisert oss på levering av trykte og digitale læremidler samt annen litteratur til norske kommuner og fylkeskommuner, herunder barnehager, grunn- og videregående skoler, skolebibliotek, etater og øvrige institusjoner. Alle sider av vår drift er spesialtilpasset dette formålet.

    Behandlingsansvarlig

    Administrerende direktør i BS Undervisning er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Der det daglige ansvaret er delegert, kommer det fram under hvert enkelt punkt. Delegeringen omfatter kun oppgavene og ikke ansvaret. Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn personopplysninger (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 1.ledd).

    Det er viktig for oss at du som kunde skal være sikker på at oppbevaring av dine data foregår på en sikker og profesjonell måte.

    Hvilke opplysninger lagrer vi om deg?

    Når du handler via BS Undervisning eller kommunens e-handelssystem, lagrer vi navn, e-postadresse, telefonnummer, produkt-, leverings- og betalingsopplysninger.

    Hvorfor vi lagrer opplysninger om deg

    BS Undervisning benytter informasjon du oppgir, for å gjennomføre våre forpliktelser etter rammeavtalen vi har med din kommune og deg som tilhørende kunde, samt opprettholde den service du forventer. E-postadressen kan bli brukt hvis vi vil informere om saker som berører kundeforholdet/avtalen, har nye funksjoner på våre nettsider, eller har spørreundersøkelser.

    Kun relevante og nødvendige opplysninger for å kunne administrere kundeforholdet, oppbevares videre.

    Grunnlaget for denne behandlingen er personvernforordningens artikkel 6(b). Dersom du har samtykket til det, benyttes også opplysningene til å gi deg informasjon og tilbud via e-post. Grunnlaget for denne behandlingen er personvernforordningen artikkel 6(a). Du kan når som helst takke nei til å motta slik informasjon fra oss.

    Innhenting av personopplysninger

    Vi lagrer de personopplysningene du avgir på våre nettsider i forbindelse med ditt kjøp og ved henvendelse til kundeservice. Som innlogget kunde vil du raskere kunne sende inn sakshenvendelser, få oversikt over enhetens kjøpshistorikk og få oversikt over personopplysningene vi har lagret om deg.

    Utover dette benytter vi følgende verktøy for å innhente opplysninger om bruk av våre nettsteder:

    Informasjonskapsler

    På bsu.no benytter vi informasjonskapsler (cookies). Informasjonskapsler er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du åpner en nettside.

    Noen kapsler er nødvendige for at nettsiden skal fungere og andre brukes til å forbedre brukeropplevelsen.

    Funksjoner på våre nettsider som er avhengige av informasjonskapsler, er for eksempel handlekurven. Opplysninger om din handlekurv mellomlagres i informasjonskapselen. Uten denne vil det være problematisk å handle i nettbutikken. Informasjonskapselen brukes også til å lagre innloggingsdetaljer, og registrere hvor brukeren beveger seg rundt på nettstedet.

    De fleste moderne nettlesere (Google Chrome, Firefox, Edge, Internet Explorer, Safari, Opera, etc.) er innstilt på å akseptere cookies automatisk, men du kan selv velge å endre innstillingene slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Mange nettsteder vil ikke fungere optimalt dersom du ikke aksepterer cookies.

    Hvis du ønsker at cookies skal avvises, kan du endre innstillingene i nettleseren slik at du enten blokkerer informasjonskapsler fra å bli lastet ned automatisk, eller at du får et valg om å laste ned hver enkelt informasjonskapsel. Du kan også slette informasjonskapsler når som helst ved å gå til innstillingene i nettleseren din. Vær oppmerksom på at om du sier nei til informasjonskapsler, kan du påvirke funksjonaliteten på vårt så vel som andre nettsteder.
    Se oversikt hos Nettvett.no – Slik administrer du informasjonskapsler

    Nettstatistikk

    Vi bruker analyseverktøyet Google Analytics på vårt nettsted. Vi får informasjon om hvilke sider som er mest besøkt, hvor brukerne kommer fra, på hvilke tidspunkter sidene er mest besøkt osv.

    Google Analytics sletter personidentifiserende opplysninger og IP-adressen din blir anonymisert. Du kan velge bort Googles bruk av informasjonskapsler ved å gå til Googles Annonseinnstillinger eller NAI.

    Sletting av personopplysninger

    Som registrert hos BS Undervisning har du i visse tilfeller rett til å kreve retting og sletting av opplysninger om deg selv, jf. personopplysningslovens § 27 og § 28. Du kan kontakte oss for å få vite hvilke opplysninger vi har lagret om deg. Skulle de være feilaktige, ufullstendige eller irrelevante, kan du kreve at opplysningene endres eller slettes. For henvendelser vedrørende redigering eller sletting benytt vårt kontaktskjema bsu.no/kontakt eller ring oss på 23 24 20 50.

    Nyhetsbrev

    bsu.no kan du melde deg på nyhetsbrev og samtykke til at vi kan informere deg om våre produkter og tjenester. Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet, dette gjør du enkelt ved å følge en lenke som oppgis i alle nyhetsbrev vi sender ut, eller ved å ta direkte kontakt med vårt kundesenter.

    Våre samarbeidspartnere

    For å kunne oppfylle våre forpliktelser etter rammeavtalen, overføres nødvendig opplysninger til våre samarbeidspartnere innen distribusjon og levering. Vi benytter her ingen personopplysninger, kun offentlig informasjon.

    Opplysninger du gir oss vil bli tatt vare på så lenge din kommune har rammeavtale med oss.

    Informasjonssikkerhet

    Dine persondata er beskyttet i egnede og sikrede datasentre med adgangskontroll. All trafikk på nettstedet foregår kryptert, og vi har egne databehandleravtaler med de underleverandørene vi benytter oss av.

    Kontaktinformasjon

    Henvendelser angående personvern kan du sende skriftlig til kontakt@bsundervisning.no, eller du kan ta kontakt på telefon: 23 24 20 50.