IBX DEBUGGING
IBX User NOT ACTIVE
  if (Pageview.Area.ID != 3) { //not BSU }

  Black and white

  Volponi, Paul
  Bestillingsklar
  Engelsk
  Veil. pris, kr. 175,00
  Din pris, kr. 175,00
     
  Totalt kr. 175,00
  Fritatt mva.
  I Black and White møter vi to venner som kalles Black (Marcus) og White (Eddie) fordi den ene er svart og den andre hvit. De er elever på Long Island City High School, hvor de er stjerner på skolens basketballag. Meningen er at radarparet skal videre til college på idrettsstipend. Guttene har dårlig råd, og for å skaffe penger til skoleturer og kule sko begynner de å rane folk i bakgater og på mørke parkeringsplasser. Men en kveld går alt galt.Boka handler om vennskap, og om hvordan vennskap utfordres av egeninteresse. Et annet tema er det amerikanske rettssystemet og hvordan svarte og hvite fortsatt behandles ulikt. Black and White har fått flere priser, bl. a. The International Reading Association's 2006 Young Adult Novel of the Year.

  Siri Hunstadbråten har tilrettelagt romanen for elever i videregående skole. Skoleutgaven inneholder bakgrunnsartikler, samt gloser og oppgaver til hvert kapittel.

  Using authentic voices that will draw in both strong and reluctant readers, Volponi writes a taut novel that avoids didacticism and deftly balances drama and passion on the basketball court with each boy's private terror and anguish. Teens will want to discuss the story's layered moral ambiguities, heartbreaking choices, and, as Marcus says, 'the line that separates black and white'.
  - Gillian Engberg, Booklist


  Betegnelse: Marcus og Eddie er bestevenner som finner styrke til å bryte rasebarrieren. Marcus er mørkhudet; Eddie er hvit. De er stjerner på skolens basketballag, uatskillelige, og beskytter hverandre både på og utenfor basketballbanen. Men en beslutning - en feil - vil endre deres vennskap, og deres liv, for alltid. Kan Marcus og Eddie heve seg over forskjellene og bevare vennskapet? Med bakgrunnsartikler, ordliste, spørsmål og oppgaver til teksten.
  Utgitt 2010
  Språk Engelsk
  Utgave 1
  Varenummer/ISBN 9788202326814
  Klassetrinn VG1, VG2, VG3
  Skolefag Engelsk, Vg1 studieforberedende utdanningsprogram,Engelsk, Vg1 yrkesfaglige utdanningprogram,Engelsk, Vg2 yrkesfaglige utdanningsprogram
  Forlagsinnbinding Heftet
  Forlag Cappelen Damm (Cappelen)
  Form Tillegslitteratur