IBX DEBUGGING
IBX User NOT ACTIVE
  if (Pageview.Area.ID != 3) { //not BSU }

  Bakterienes forunderlige verden

  Lönn-Stensrud, Jessica
  Bestillingsklar
  Bokmål
  Veil. pris, kr. 369,00
  Din pris, kr. 369,00
     
  Totalt kr. 369,00
  Fritatt mva.
  Bakterier har eksistert i 3,8 milliarder år. De finnes overalt: i og utenpå kroppen vår og i de mest ekstreme geografiske miljøer. Bli med inn i «Bakterienes forunderlige verden».Jessica Lönn-Stensrud har vært fascinert av verdens minste levende vesener siden hun som liten for første gang så en bakterie i et mikroskop. I denne boken forteller hun bakterienes historie. Hun viser oss at bakterier lever på de utroligste steder, at de kan lyse i mørket, bryte ned plastavfall i sjøen og danne iskrystaller i snøkanoner. Vi finner millioner av bakterier i én liter sjøvann. Og visste du at menneskekroppen består av minst like mange bakterieceller som menneskeceller?

  Vanligvis ønsker vi å unngå bakterier, fordi vi er redd for å bli syke. Selv om de farlige bakteriene er i mindretall, kan de ha alvorlige konsekvenser for oss. Det forrige århundrets kanskje viktigste medisinske gjennombrudd var derfor oppdagelsen av antibiotika. Dessverre har økt forbruk av antibiotika også en skyggeside i form av bakterienes utvikling av resistens. Forfatteren viser oss gjennom historiene i denne boken hvordan vi kan ta bedre vare på bakteriene og på den måten bedre ivareta oss selv og det viktige samspillet i den verden som både bakteriene og vi er en del av.

  «Underholdende eksempler og personlig vri gir god formidling om bakterienes og menneskenes felles verden. [...] Det er blitt en bok som er faglig solid, ispedd personlige anekdoter fra både utdanningsløp og familieliv, og som har formidlingsglede.»
  Kjetil Vikene i Forskerforum 8/2016
  Utgitt 2016
  Språk Bokmål
  Utgave 1
  Varenummer/ISBN 9788215024967
  Forlagsinnbinding Heftet
  Forlag Universitetsforlaget